Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet. 

Fodboldrejser til Chelsea

Vores fodboldrejser til Chelsea FC er inklusiv 1-3 overnatninger på 3-4 stjernet hoteller, morgenmad og officiel Chelsea fodboldbillet. Du kan på alle vores Chelsea fodboldrejser nemt selv skræddersy rejsen, så den passer til dine ønsker. Samtidigt får du hele tiden en totalpris på fodboldrejsen ude på Prislisten. Du vælger blot dine ønsker om antal personer, fodboldbilletter og værelsesfordeling. Du kan forlænge rejseperioden og opgradere fodboldbilletterne ved nemt at tilpasse disse. Når du er klar trykker du på køb, så er du allerede godt på vej til Stamford Bridge.

Flybilletter er ikke inklusiv i vores fodboldrejser til Chelsea.

Vi har stor erfaring med fodboldrejser til Chelsea og gennem et godt og længerevarende samarbejde har vi fået mange fordele hos Chelsea, der gør at vi kan arrangerer billige fodboldrejser med officielle fodboldbilletter til Chelseas kampe. Vores adgang til Chelsea fodboldbilletter er stort og vi tilbyder som mange forskelige billetkategorier og du kan selv vælge om det skal være den helt store pakke med adgang til VIP lounge, spisning, polstret sæder og kampprogram eller om det blot skal være fodboldbillet til kampen.  

Chelsea er en klub der ligger i det centrale London og London er jo en fodboldglad by med mange store og små fodboldhold. Vores erfaring med fodboldbilletter og fodboldrejser til London er derfor meget stor. Vi besøger mange gange hvert år de forskellige klubber og byen. Her samler vi en masse erfaring og vi kan guide dig til den perfekte fodboldtur til Chelsea. Du kan læse alle vores rejsetips nedenfor og ellers bare glæde dig til at opleve Chelsea Live på Stamford Bridge, sammen med 41.663 andre fodboldfans. Chelsea fodboldrejser er en uforglemmelig fodboldoplevelse!

 

Spilletidspunkter for Premier League, Liga Cup, Europa League, FA Cup og Champions League

Ved fodboldrejser til Chelsea skal du være opmærksom på at fodboldkampene i Premier League først er programsat 4-8 uger før, og først på det tidspunkt kender vi det endelige spilletidspunkt for kampen. Det er derfor en god ide at bestille flybilletter der kan ombookes. Vores fodboldpakker er oftest sat fra lørdag til mandag i weekend spillerunderne, men vær opmærksom på at der også er nogle fredag aften og mandag aften kampe i weekendrunderne. Det er dog yderst sjældent at de store hold spiller hjemme fredag eller mandag, da det hele handler om tv-penge/reklameindtægter.

Ved Premier League kampe i midtugen spilles de oftest tirsdag eller onsdag og vores rejser er derfor oftest sat fra tirsdag til torsdag.

Champions League kampene ligger altid tirsdag eller onsdag. 

Liga Cup og FA Cup ligger på blandede spilledatoer både i weekenden og hverdage. 

Europa League spilles om torsdagen. 

Bemærk også at når kampene er endeligt programsat kan vi sagtens have lagt dem online med kun 1 overnatning, så du rejser ud på kampdagen og tager hjem dagen efter. Du kan også få et tilbud med kun 1 overnatning hvis kampen er endeligt programsat og vi har dem stående med flere nætter end du ønsker. 

Mange af vores kunder der tager på fodboldrejse til London vil gerne se flere kampe i samme weekend, hvor de så besøger en af de andre London klubber, som Arsenal, Tottenham, West Ham, Crystal Palace, Watford, Brentford, Millwall, Wimbledon og evt. andre af de lavere rangeret klubber. Så snart kampene er programsat og vi er sikre på at kampene ikke ligger samtidig kan du tilkøbe fodboldbilletter til de andre fodboldkampe.

 

Advarsel! Pas på du ikke køber ulovlige sortbørs billetter hos nogle af vores konkurrenter!

Først og fremmest er det vigtigt at nævne at Sportenrejser.dk har en billetlevering på 100%. Der er ingen risiko for at du ikke får dine Chelsea fodboldbilletter. Dette er desværre bare ikke tilfældet hos flere af vores konkurrenter, og vi er triste over at de er med til at give branchen et ry for at være usikkert. Vi føler os derfor forpligtet til at pointere at hos www.sportenrejser.dk gør vi det ordentlig og at du har absolut ingen risiko ved at handle fodboldbilletter hos os. Vi tilbyder 100% billetgaranti, nul risiko og total tryghed på alle vores fodboldbilletter. Siden vores grundlæggelse i 2008 har vi ikke haft et eneste tilfælde hvor kunderne ikke fik deres billetter. Vi er nemlig sikret mod fejl og kan udstede billetterne på ny hvis uheldet skulle ske og i mistede billetterne. Vi har altid en medarbejder på 24 timers nødtelefonen som du kontakter ved akutte problemer. 

Forskellen på os og mange andre fodboldrejseselskab og billetsites er at vi er Official Ticket Agent og Official Ticket Sub-agent hos Chelsea og vi derfor lovligt og med klubbens accept kan videresælge fodboldbilletterne. Det er ikke alle der kan få adgang til dette agentur og har midlerne til at opretholde kontrakten. For at blive Officiel Ticket Agent betaler vi nogle højere billetpriser end på det sorte, uofficielle og ulovlige billetmarked. Vi får til gengæld en del fordele ved at vi kan sælge Chelsea fodboldrejser og Chelsea fodboldbilletter til kampe, hvor billetsalget ikke er startet. Vi har også den tryghed at vi ved at billetterne altid kan udstedes på ny da de er handlet i kontrakt med klubben.

Når andre sælger ulovlige sortbørs fodboldbilletter til dig i deres fodboldpakker betyder det ganske enkelt at disse selskaber køber fodboldbilletterne via uofficielle og ulovlige kilder. Problemet for dig er at fodboldbilletterne ikke bliver registreret dit navn og du risikere simpelthen at blive nægtet entré til stadion, da billetterne ikke er udstedt til dig. Forsvinder fodboldbilletterne eller virker de ikke ved entré har du intet sted at henvende dig og du kan kun klage til selskabet. Selskabet kan så ikke gøre særligt meget, da de sandsynligvis ikke selv ved hvilke fodboldbilletter i er blevet tildelt, og selv hvis de har billetnr. med mere er disse udstedt i andres navne, så de på ingen måde kan blive dine uden risikoen for at du ikke kommer ind på stadion. Primært er dette private sæsonkort som organiseret bagmænd sælger til branchen. Det en kæmpe forretning og sikkert også et utrygt miljø som vi på ingen måde gider at være en del af. Vi kan godt lide at holde fri i weekenden med vished om at vores kunder får en god fodboldoplevelse og kommer tilbage med gode anmeldelser. Det sådan man driver en seriøs forretning!

Vi har været i branchen i mange år og har desværre set disse situationer masser af gange, hvilket simpelthen er for trist fordi det ødelægger din fodboldrejse og branchens ry. Problemet er ydermere skræmmende fordi du som forbruger helt uvidende kan tage afsted på fodboldtur og så stå foran stadion med en ugyldigt billet. Der er jo ikke nogle af de her selskaber der skilter med at de handler billetterne ulovligt. 

 

Rejsetips ved fodboldrejser til Chelsea

Chelsea Museum, Stamford Bridge stadium tour og Megastore. Chelsea spiller deres hjemmekamp på Stamford Bridge hvor du også kan komme på stadion rundvisning og bagefter besøge Chelsea Museum. Stadion rundvisningen er en guidet tur hvor du vil blive fodret med en masse fede facts og få adgang til omklædningsrummet, presserummet, spillertunnellen, trænerbænken, VIP loungerne, kommentatorboksen og meget mere. Chelsea stadion rundvisning tager 1-1½ time.

På Chelsea Museum hylder de alle deres legender og alle historierne om deres triumfer og nedture bliver fortalt i billeder, videoer og tekster, samt gamle fodboldantikke rekvisitter. Du vil se alle deres store pokaler og du kan få taget billeder med blandt andet Champions League, Europa League og Premier League trofæerne.

Der er åbent i hverdage fra kl. 9-16 og søndag kl.10-16. På kampdage vil der være lukket eller begrænset adgang, så vi anbefaler at du tager stadionrundturen på en dag hvor der ikke er kamp. Ønsker du at tage på en speciel ”Legend tour” hvor en gammel Chelsea spiller er guide,  er dette også muligt at opleve det på fodboldrejser til Chelsea.

Ved siden af indgangen til museet ligger Chelsea Megastore. Det er en stor butik i 2 etager, hvor du kan handle alt tænkeligt merchandise med Chelseas logo eller spillerne på. På kampdage er der også private Chelsea boder hvor du kan købe nogle lidt anderledes og ikke officielle Chelsea produkter med hjem fra Chelsea fodboldrejsen.

Pubs Selvfølgelig skal du også opleve et pub-besøg på din fodboldrejse. De engelske pubber er en del af deres kultur og det er her du kan få en masse sjove fodboldhistorier og en god pint (øl). Der er rigtig mange pubs i London, så det er nemt at finde et godt sted at få en øl og en bid mad. Faktisk er maden ofte ganske ok på de engelske pubs, og det er typisk også her du finder et klassisk engelsk måltid som Pie i alle varianter, Fish and Chips, Pasty og alverdens pølser. Udvalget at fadøl er ofte meget stort og tit har pubberne også deres eget minibryggeri, som de stolt servere for dig. Fodbold og pubs hænger unægteligt sammen og mange Chelsea fans mødes fra tidligt om morgenen og varmer op til kampen på de lokale Chelsea pubs. Mange fans kommer også tilbage til pubberne efter kampen og fester videre hvis holdet har vundet eller drikker gravøl hvis de har tabt. Der er flere gode Chelsea pubs som er et besøg værd på Chelsea fodboldrejser:

The Butcher's Hook pubben er den oplagte pub at besøge da den ligger lige overfor Stamford Bridge. Det er her Chelsea blev grundlagt i 1905 og der er god øl, masser stemning og godt fyldt på kampdagene.

Brogans Bar finder du på Fulham Broadway lige overfor indgangen til metrostationen af samme navn. Det er en irsk pub med mange lokaler og balkoner, samt et godt udvalgt af øl.

The Fox and Pheasant ligger på Billing Road, som er en sidegade til Fulham Road ca. 100 meter fra East Stand Tribunen. Det er hyggelig og meget charmerende engelsk pub. Den er ikke specielt stor, men ofte er der rigtig god stemning.

The Imperial Arms ligger på Kings Road og er en af de Chelsea Pubs der er kendt for at huse mange syngende fans både før og efter kampen.

Hotelbaren på La Reserve hotel er velbesøgt på kampdagene. Nogle gæster vælger også at bo her på deres fodboldrejse til Chelsea.

Mere fodbold. Der er mange der tager på fodboldrejse til Chelsea, som vælger at se flere fodboldkampe i London i den samme weekend. Det er dog først muligt at booke 2 fodboldkampe når det endelige kamptidspunkt ligger fast ca. 6-8 uger før de pågældende weekend. I Londonområdet findes fodboldklubberne Arsenal, Tottenham, West Ham, Chelsea, Fulham, Crystal Palace, QPR, Charlton, Wimbledon, Leyton Orient, Brentford og Millwall. Derudover er Wembley Stadium nationalstadionet for landsholdet og en stadionrundvisning på Wembley er også en ganske fin fodboldoplevelse. Vil du se to fodboldkampe på din fodboldrejse til Chelsea, så kontakt os endeligt, så kan vi arrangerer fodboldbilletterne til en ekstra fodboldkamp.

Shopping vil med garanti være en stor del af din fodboldrejse til Chelsea. De centrale gader som Piccadilly Circus, Oxford Street og Regents Street er shopping områderne som du helt sikkert vil bevæge dig rundt på. I Londons gader ligger alle de brands du måtte ønske at besøge. De store modehuse og brands har deres egne forretninger og i shopping centrene finder du også alle de store brands. Det velkendte luksus center Harrods er en destination i sig selv. I dette 160 år gamle center er der masser af luksus og velvære produkter, og rig mulighed for at nyde en god english tea eller en pint med et stort kagebord. Vi skal selvfølgelig også lige nævne en enkelt butik som er god for os fodboldfanatikere; Lillywhites butikken ved Piccadilly Circus er et helt fantastisk sted at købe en fodboldtrøje med hjem fra fodboldturen i. Her er der 6 etager med sportsbeklædning, sportsudstyr og stort set alle engelske fodboldklubbers trøjer og mange udenlandske klubtrøjer hænger i butikkens fodboldetage. Andre gode shopping steder er Selfridges på Oxford Street - det er stedet med de gule poser! Her er der 6 etager med mode, velvære og meget mere. Marks and Spencer, House of Fraser, Liberty, Debenhams, H&M og Primarks ligger også alle i centrum. Der er forretninger for enhver persons smag og pengepung – så rigtig god shopping lyst.

Bus turist-tour. Der er masser af muligheder for at tage en guidet rundtur med bus i London. De her "Hop on-Hop off" busser ses overalt i London og de har alle de store seværdigheder som en del af deres ruter. Det gode er netop at du kan hoppe af og på som du vil og helt selv bestemme hvad du vil bruge tiden på. Dette er en god måde at få mange oplevelser på en gang og så giver det også et indblik i hvor stor en by London er. Vil du hoppe af bussen mange steder anbefaler vi at du køber et 2 dages tur pas. Nogle bestemte turisttour billetter kan også gælde i Metroen, så måske er det en fordel at du opgradere til dette da du sandsynligvis vil tage metroen meget på din fodboldrejse til Chelsea. Chelsea ligger 200 meter fra Fulham Broadway metrostationen og det er nemmeste er at tage metroen til en Chelsea fodboldkampen.

Floden Themsen løber hele vejen igennem London og er skøn at sejle på i godt vejr. Her kan du booke en sejltur og se byen fra vandet med flere forskellige selskaber. Hos citycruises kan du købe en tur med spisning og 1½ times sejltur på Themsen. Der er flere selskaber der sejler ud fra eller har stops på molen ved London Eye.

London Eye. Oplev London fra luften i det fantastiske pariserhjul London Eye på bredden af Themsen ved South Bank. Her kommer du op i hele 135 meters højde og der er en fantastisk udsigt over hele London. Om aftenen er denne tur også meget flot med byens mange lys og ikke mindst Westminster Palace/Big Ben der lyses op på den anden side af Themsen. Det er en god oplevelse at tage på som en del af fodboldturen til Chelsea.

Madam Tussaud’s Voksmuseum er en vanvittige opfindelse. Her kan du få taget billeder med voksfigurer af mange af de store kendisser og personligheder. Det er en sjov og anderledes oplevelse og du vil helt sikkert opleve, at du tror personen ved siden af dig er levende, men så alligevel ikke er det. Det er både fascinerende og skræmmende på samme tid. Hvis du gerne vil møde Beckham på din fodboldrejse, så er chancen meget stor her!

Teater og musical i London er enormt og det er nogle fantastiske oplevelser du kan få i et af de klassiske teatre. Kvaliteten på musicals i London er bare ekstrem god og nogle af dem har sågar fået så stor succes at de har turneret verden rundt. Musicals er en del af kulturen i England og det er meget populært, derfor kan det også kan være svært at få billetter til bestemte tidspunkter. Vi har adgang til alle de store shows som Thriller, Billy Elliot, Lion King, Queen, Mama Mia Phantom of the opera, Les Miserables og mange flere. Så skriv endeligt til os hvis du vil kombinerer fodboldrejsen med musicalbilletter.

Tower of London og Tower Bridge er begge vigtige dele af det historiske London og Storbritannien. Borgen Tower of London har nogle meget imponerede bygningsværker og tårne med mange forskellige historier fra forskellige perioder. De er nærmest uendelige, så der må du altså tage på rundvisningen for at få det fulde historiske overblik. På rundvisningen vil du blandt andet også kunne se Storbritanniens kronjuveler og mange af de kongelige rekvisitter. Der er åbnet alle dage.

Buckingham Palace og Change of the Guards. Dronning Elizabeths kongeslot Buckingham Palace ligger midt i London centrum og er en af de største seværdigheder. Her har du mulighed for at se vagtskiftet på paradepladsen foran Buckingham Palace. Det finder sted på alle hverdage fra kl. 11.30 og søndage kl. 10.00. Det anbefales at være der i god tid. Der er også vagtskifte af The Queen's Life Guard på hverdage kl.11.00 og søndage kl.10.00 på Horse Guards Parade, der ligger i den østlige ende af St. James Park – 5 minutters gang fra Buckingham. Livvagterne her rider på heste og paraden er mindre populær, så du kan ofte komme lidt tættere på.

Hyde Park, St. James Park og Regents Park er alle hyggelige parker at slappe af i. Det er nogle skønne grønne oaser i midten af storbyen. Tag en slapper her hvis der er brug for det.

Big Ben og Westminster. Big Ben, det er jo bare et ur – se det alligevel på din Chelsea fodboldtur! Big Ben sidder i Dronning Elizabeth tårnet der er en del af Palace of Westminster, der er regeringsbygningen i England. Uret er ret imponerende og slottet er virkelig smukt. Du kan næsten ikke kan undgå at se det i løbet at din fodboldtur og brug da gerne lidt tid i området ved Westminster, hvor der er meget at opleve.  En god ide er at se Big Ben fra London Eye i aftenlyset, hvor det bliver oplyst på smukkeste vis. I det samme område ligger Westminster Abbey kirken hvor Prince William og Kate blev gift. Kirken er også et imponerende bygningsværk og er fyldt med flotte rekvisitter. Downing Street 10 hvor den engelske Premierminister bor ligger blot få 100 meter fra Big Ben.

Andre museer og udstillinger. Hvis du elsker kunst, design, historie og science er der også disse muligheder for en god oplevelse: British Museum, Natural History Museum, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, National Gallery, Southbank Centré og Science Museum er. Gratis entré på flere af dem.

 

Chelsea FC klubinfo

Stamford Bridge har en helt særlig historie og er en af grundende til at Chelsea FC overhoved blev grundlagt. Stadionet blev bygget i 1877 og anvendes dengang kun til atletik mens det i sine første 28 år var hjemsted for Londons Athletic Club. I 1896 fik Stamford Bridge ny ejere da brødrene Gus og Joe Mears købte grunden. Deres idé var at Stamford Bridge skulle være et fodboldstadion der skulle blive vært for store begivenheder som FA Cup finaler og landskampe. Brødrene kunne dog ikke udføre deres plan fra start da den tidligere ejer Mr. Stunt havde lavet en klausul i kontrakten, som betød at London Athletic Club ville beholde og have rettigheden til stadionet indtil to år efter Mr. Stunts død. I 1902 døde Mr. Stunt og i 1904 kunne brødrene Mears så begynde projektet med ombygge Stamford Bridge til et moderne fodboldstadion. Der var dog lidt forhandlinger med blandt andet Fulham og et jernbane selskab om jorden ved stadion, men brødrene besluttede sig til sidst for at ansætte den erfarne stadion arkitekt Archibald Leitch til at tegne et moderne fodboldstadion. Archibald Leitch er en legende indenfor stadionbyggerier og var blandt andet også arkitekten bag Ibrox, Hampden Park, Celtic Park, Old Trafford, Anfield, White Hart Lane, ja faktisk var han så populær at han havde tegnet hele 16 ud af de 22 fodboldklubbers stadioner i den engelske bedste række i 1927. Planerne for Stamford Bridge var klar og nu manglede de bare et fodbold hold.

Klubben blev formelt grundlagt på et møde den 10. marts 1905 på pubben The Rising Sun Pub, der i dag stadig ligger lige ved Stamford Bridge, og er en populær Chelsea pub – nu med navnet The Butchers Hook. Et af punkterne på dagsordenen var at finde et navn til den nye klub. Stamford Bridge F.C., London F.C. og Kensington F.C. blev alle afvist, mens Chelsea F.C. blev godkend og så har klubben heddet det siden og spillet alle deres hjemmekampe på Stamford Bridge.

I de første 50 år var sæsonerne med middelmådige resultater og perioder i den næstbedste række. I sæsonen 1954-55 vandt klubben så endeligt det engelske mesterskab for første gang med Ted Drake som træner, men de formåede aldrig at følge op på den succes og de næste årtier blev det kun til middelmådige placeringer igen. I 1969-70 vinder Chelsea FA Cuppen og bronze og følger året efter op med mesterskabet i Cup Winners Cup med en finale sejr over Real Madrid. Derfra og frem til slut 90´erne er det dog igen meget begrænset med succes og flere af årene ligger Chelsea kun i den næstbedste række, og var endda ude i mange økonomiske kriser, som var ved true klubben eksistens.

Chelsea store succes ligger indenfor de senest 20 år blandt andet pga. Roman Abramovich investeringer i klubben. Den russiske milliardær købte klubben den 1. juli 2003 klubben fra Ken Bates og han har siden brugt mange af sine olie milliarder på at få Chelsea i toppen fodboldeliten. Med Abramovichs mange penge er der ingen grænser for hvilke verdensstjerner der bliver hentet til klubben, og dem krydret med de unge talenter har de fået stor succes og vundet mesterskaber og cupturneringer. Trænerne i klubben har dog aldrig formået at blive ret længe, selvom der har været succesfulde trænere som Jose Mourinho, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink, Carlo Anchelotti, Rafael Benitez og Roberto De Matteo ansat.

Kommercielt har klubben de seneste år taget nogle store skridt og er blevet et verdenskendt brand.  Med succes følger også flere fans, så klubben oplever ofte fuldstændig udsolgte kampe, en proppet megastore og en kæmpe efterspørgsel på fodboldbilletter til Chelsea kampe. Vi har hos sportenrejser.dk været gode og fået en fin aftale med Chelsea de sikrer os et rigeligt antal fodboldbilletter – selvfølgelig er der kampe hvor du skal købe fodboldrejsen i god tid. Vi har derudover været heldige med at gæster i ”Chelsea Hotel Pakken” blandt andet har været så heldige møde og få taget billeder med nogle at Chelsea spillerne – sådanne oplevelser rygtes og giver endnu flere fans og gæster der vil på Chelsea fodboldrejser. Dette mærker Chelsea også på efterspørgsel af lounge fodboldbilletter som er udsolgt på sæsonbasis hvert sæson.

Chelsea Titler. Ser vi på Chelsea titler ligger de fleste inden for de seneste 15-20 år. 5 mesterskaber i sæsonerne 1954-55, 2004-05, 2005-06, 2009-10 og 2014-15. Hele 7 FA Cups (1970, 1997, 2000, 2007, 2009 og 2010, 2012), 4 Liga Cups (1965, 1998, 2005 og 2007), 4 Community Shield/Charity Shield (1955, 2000, 2005 og 2009), 2 UEFA Cup Winner's Cup (1971 og 1998), 1 UEFA Super Cup (1998), samt UEFA Champions League trofæet i 2012. Alle disse trofæer kan du se på din fodboldrejser til Chelsea, da de i dag står på Chelseas fodboldmuseum på Stamford Bridge.

Stamford Bridge er i dag et stadion med plads til 41.663 tilskuer. Stadion er et gammelt stadion som med tiden løbende er blevet renoveret og udbygget. I dets mere end 100 års levetid har stadion ændret sig fuldstændig fra hvordan det oprindeligt så ud. Senest i 1990’erne gennemgik Stamford Bridge en stor renovering af den gamle North Stand. Den blev revet ned og genopbygget til en siddetribune. West Stand og den meget populære fantribune The Shed, opkaldt af Chelsea syngende fans blev også renoveret. Efterfølgende med Abramovich penge er der også lagt en del kræfter i at forbedre stadion og i dag Stamford Bridge udelukkende med siddepladser. Stamford Bridge har mange moderne lounges og du sidder altid forholdsvis tæt på banen. Vi får ofte mange gode feedbacks angående netop den intense oplevelse det er ved at være på vores Chelsea fodboldrejser.

I de seneste år har der været planer om at bygge et helt nyt stadion eller udvide Stamford Bridge. Der er dog en del udfordringer i den proces da Chelseas ejerforhold også inkludere Chelsea Pitch Owners (det er aktier hos fansene, som skal acceptere ændringer), samt at der er begrænset med mulighed for at udvide eller finde plads til et nyt stadion i nærområdet. I 2015 kom planerne for et nyt stadion med plads til 60.000 tilskuer på den samme grund som Stamford Bridge er på i dag, og det skal nu accepteres af de forskellige myndigheder og klubejere. Dette vil helt klart give flere og endnu bedre muligheder for en at få billige fodboldbilletter til Chelsea. I mellemtiden er planen at Chelsea skal spille hjemmekampe på Wembley. 

Rivaler og fankultur Chelsea har ikke et traditionsrigt rivaliseringsforhold til nogen af de andre klubber, som det for eksempelvis ses i derbyerne mellem Arsenal og Tottenham, Liverpool og Everton, Manchester City og Manchester United, samt Sunderland og Newcastle. Der er dog alligevel meget stor prestige i at vinde mod London holdene Arsenal, Tottenham og West Ham. Det der ville komme tættest på at være et derby ville være mod Vestlondon holdene QPR og Fulham. Der har dog aldrig været så stor rivalisering mellem netop de klubber, da de ofte har spillet i hver deres divisioner. I en undersøgelse om rivalisering stemte Chelsea fans på at de så Arsenal, Tottenham og Man Utd som deres største rivaler, nok fordi det er de hold de kæmper om mesterskabet med.

Chelsea fans har selvom de ikke har en decideret rival, været blandt de værste hooliganister og specielt i 1970′ og 1980’erne stod det slemt til med Chelsea og Engelsk fodbold generelt. Klubbens hooligans grupper The Headhunters og Shed End Boys var berygtet i hele England. De voldelig grupper sloges blandt andet med West Hams Inter City Firm og Millwalls Bushwackers i planlagte masseslagsmål før kampene. Det medførte at Chelsea daværende direktør Ken Bates indførte CCTV-overvågning på Stamford Bridge og han forslog endda også at sætte et elektrisk hegn op ind til banen. I dag er hooliganismen ikke eksisterende og du vil på fodboldrejser til Chelsea ikke opleve ballade eller nogen form for vold ved kampene. Fankulturen er helt anderledes i dag og problemet har løst sig ved stigende billetpriser, CCTV og mere politisikkerhed. Politiet følger i dag fansene, som ikke er voldelige men blot festglade, helt fra pubberne til stadion. Rivaliseringerne handler i dag meget mere om at synge smedesange, lave uskyldige bannere og producere sjove merchandise ting om de andre klubber – håneretten er det de kæmper allermest for i dag. Det er en rigtig fed fankultur der er kommet i England og den vil du helt sikkert nyde på din fodboldtur til Chelsea.

Danske spillere i Chelsea. 

Danmarks første store udenlandske fodboldstjerne var Nils Middelboe. Han spillede i Chelsea 1913-1923 og var den allerførste udenlandske spiller der optrådte for Chelseas førstehold. Han nåede i alt op på 175 divisionskampe for klubben og var fra dag 1 anfører på holdet – endda selvom han valgte jobbet som bankmand foran det at være professionel. Middelboe familien var en stor gave til dansk fodbold i sin tid og de 3 brødre Einer, Nils og Kristian har haft stor betydning for DBU og dansk fodbold, både som spillere og som medarbejdere i unionen og lokale klubber. Nils vandt 2 gange olympisk sølv i henholdsvis 1908 og 1912. Hvor han i 1908 i olympiaden blev den første målscorer nogensinde i en olympisk turnering, og den første målscorer nogensinde for det danske landshold i en officiel kamp. Udover det var Nils et multitalent og vandt flere medaljer og slog rekorder indenfor atletikken også.

Derudover er Chelsea en klub som mange gode danske fodboldspillere har repræsenteret; Jakob Kjeldbjerg(1993-1994), Bjarne Goldbæk (1998-2000), Brian Laudrup (1998-1999), Jes Høgh (1999-2001) og Jesper Grønkjær (2000-2004). Grønkjær har i dag en stor plads i mange Chelsea hjerter da han i 2003-04 sæsonens sidste kamp mod Liverpool scorede til 2-1 og sikrede Chelsea fjerdepladsen i ligaen og dermed kvalifikation til Champions League sæsonen efter. Dette mål er i dag kendt som “Billion Pound Goal”, da det siges at være det mål, der gjorde at den russiske rigmand Roman Abramovich valgte at købe og overtage Chelsea FC. Den historie kan du også læse om på Chelseas museum hvis du vælger at besøge det på din fodboldtur til Chelsea.

Legender. Chelsea er en klub der har haft stor succes indenfor de seneste 15-20 år og det har skabt en del legender og nogle af dem er stadig aktive i fodboldverdenen. Chelsea legender som de fleste nok kan genkende er Didier Drogba, Dennis Wise, Gianfranco Zola, Frank Lampard, John Terry, Marcel Desailly, Gianluca Vialli,Peter Cech, Richardo Carvalho, Roberto De Matteo, Ruud Gullit, Mark Hughes, Jimmy Floyd Hasselbaink og Eidur Gudjohnson. De ældre stjerner som Bobby Tambling, Peter Bonetti, Terry Venables, Ron Harris, Peter Osgood, Kerry Dixon, Pat Nevin, Steve Clarke og Ray Wilkins har også alle legende status i Chelsea.

Logoet. Chelsea har gennem tiden haft nogle forskellige logoer. I de først 47 år havde de et logo, der var et afbillede af et medlem af det britiske militær, det blev dog aldrig trykt på selve fodboldtrøjen. I 1952 fik de så et nyt logo, som var meget blåt og deraf kommer Chelsea kælenavnet The Blues som klubben stadig kaldes i dag. I 1960 begyndte Chelseas logo at ligne det som kender fra i dag. Designet blev inspireret af det lokale våbenskjold fra The Metropolitan Borough of Chelsea. Løven blev taget fra klubbens daværende præsidents Earl Cadogans våben, mens staven som løven holder er fra borgmesteren af Westminster, hvis lokalområde indbefattede Chelsea. Roserne er et symbol for England, mens boldene selvfølgelig repræsentere fodbold.

Træningsanlægget hvor Chelsea træner ligger i byen Cobham ca. 1 times kørsel syd for London. Da Roman Abromovich i 2003 købte klubben var træningsfaciliteterne noget der skulle forbedres og der blev derfor fundet et nyt sted at opfører anlægget. I 2005 valgte Chelsea at rykke deres træning til Cobham selvom anlægget først stod færdigbygget i 2007. I dag er det et topmoderne anlæg med alle de nødvendige faciliteter der skal til for at være en topklub. Spillerne kan nyde godt af svømmehal, spa, thermo bade, lægestab med fuldt udstyr og fitness center. Der er 30 fodboldbaner hvoraf 3 af dem er med underliggende varme i banerne og med det samme græs som på Stamford Bridge. Der er også en indendørs bane, hvis det for koldt udenfor. Akademiet er også indrettet i træningsanlægget og alle de store medier har adgang til anlæggets presserum. På fodboldrejser til Chelsea er det ikke muligt at få adgang til træningsanlægget, da deres træning er lukket for offentligheden. Et par gange om året holder de åbne træning på Stamford Bridge, som du kan besøge. Det er dog ofte i perioder udenfor Premier League sæsonen. Tager du alligevel ud til træningsanlægget er der en indkørsel hvor spillerne kører ind til sikkerhedskontrol. Du kan være heldig at de stopper og skriver en autograf her. Du kan også blive bedt om at forlade området af vagterne ved træningsanlægget.

 

Har du spørgsmål til Chelsea fodboldrejser eller fodboldbilletter til Chelsea kampe så kontakt os endeligt.